Powstała z braku składników na sałatkę z winogronem i selerem naciowym. Za to był kurczak i por, które stały się podstawą. Pomysł przyszedł od koleżanki i razem też zrobiliśmy tą przystawkę. I tak powstała pyszna, szybka i chrupiąca sałatka.
Składniki:
- 1 średnia pierś z kurczaka
- 1 por
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 10 orzechów włoskich
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyzki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor, przyprawiając solą i pieprzem. Pokroić por i drobno pokroić orzechy włoskie. Odcedzić kukurydzę, odcedzić i wypłukać fasolę. Połączyć składniki, doprawić solą i pieprze, na koniec wymieszać z majonezem i jogurtem.
Ładne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń