Dodatki w połączeniu ze świeżym twarożkiem świetnie wkręcają w wiosenne klimaty. Rzodkiewka, szczypiorek, kiełki... Od lat tak dawkuje sobie smak wiosny, zupełnie inny niż gotowe twarożki z pudełek.
Składniki:
- 250 dag twarożku śmietankowego
- 1/3 szkl śmietany
- kilka rzodkiewek
- koperek (użyłam mrożonego)
- 1/2 średniej cebuli
- sól i pieprz
Ser wymieszać ze śmietanką, dodać poszatkowane warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Polecam z kiełkami brokuł, rzodkiewki, albo z rzeżuchą.
Moje ulubione zestawienie do twarożku to rzodkiewka, szczypiorek i ogórek. Czuję wiosnę!
OdpowiedzUsuńSą kanapkowe pasty i twarożki, jest wiosna :)
OdpowiedzUsuń