Nie jest to częsta potrawa w moim domu, bo też wielu fanów na nią nie ma. Nie wiem dlaczego...? Kaszanka zawsze jest na zamówienie prosto od rzeźnika. Musi być pieprzna, tłusta i koniecznie podawana z ziemniakami i gotowaną, kiszoną kapustą.
Składniki:
- 5 kaszanek
- 2 średnie cebule
- sól
- pieprz
- olej
Aby obrać kiełbasę z flaka, trzeba zalać ją gorąca wodą, wtedy łatwo odchodzi. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić pokroje w kostkę cebule. Dodać kaszanki przekrojone na pół, mieszać aż się rozpadnie. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Znam też wersję grillowaną, ale to może w innym przepisie.
Ale mi smaka narobiłaś na taką kaszanę :)
OdpowiedzUsuńMiło mi, bo już myślałam, że będą komentarze typu "fuj" i "bleee" :D
OdpowiedzUsuńPyszna, szczególnie w sposób w jaki przygotowujesz :)
OdpowiedzUsuń