niedziela, 21 kwietnia 2013

Wiosenny twarożek

Dodatki w połączeniu ze świeżym twarożkiem świetnie wkręcają w wiosenne klimaty. Rzodkiewka, szczypiorek, kiełki... Od lat tak dawkuje sobie smak wiosny, zupełnie inny niż gotowe twarożki z pudełek.

Składniki:
  • 250 dag twarożku śmietankowego
  • 1/3 szkl śmietany
  • kilka rzodkiewek
  • koperek (użyłam mrożonego)
  • 1/2 średniej cebuli
  • sól i pieprz

Ser wymieszać ze śmietanką, dodać poszatkowane warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Polecam z kiełkami brokuł, rzodkiewki, albo z rzeżuchą. 





2 komentarze:

  1. Moje ulubione zestawienie do twarożku to rzodkiewka, szczypiorek i ogórek. Czuję wiosnę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Są kanapkowe pasty i twarożki, jest wiosna :)

    OdpowiedzUsuń