poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Pasta z jajek - smak dzieciństwa.

Przedszkolne smarowidło na bułki, ciągle żywe w mojej kuchni. Ta z lat dziecięcych nie miała szczypiorku. 
Po Świętach niektórym zostały jajka więc, warto je wykorzystać i zrobić pastę na kanapki. 

Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypiorek
  • sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, jeszcze ciepłe łączy ze wszystkimi składnikami, miksujemy blenderem. Najbardziej lubię ciepłą pastę z bułką i sałatą. Można posypać curry, rzeżuchą, rzodkiewką, dodać łyżeczkę musztardy lub odrobinę chrzanu.
 


2 komentarze:

  1. Też mam takie miłe "jajkowe" wspomnienia z dzieciństwa:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, mama takie robiła :) Ale to bardzo głębokie dzieciństwo :)

    OdpowiedzUsuń