sobota, 6 października 2012

Co na kanapkę?

Czasami tak jest, że ma się ochotę na coś innego na kanapce niż dżem, ser, szynka czy pomidor. Dzisiaj pokazuje dwie rzeczy, które zagościły u mnie na jakiś czas.
Pierwsza bywa u mnie od czasu do czasu, to sucha kiełbasa polska prosto od małego rzeźnika. Suszy się pod sufitem. A jemy ją (czyt. żujemy) pokrojoną w cienkie plasterki


IMG_0028.jpg

Pastella z Lisnera o smaku suszonych pomidorów. Nowość w mojej lodówce. Pyszny dodatek do kanapek. Mocno przyprawiony o smaku delikatnie słodko-kwaśnym. Jest to pasta dość tłusta. Z tej serii można jeszcze spotkać:
  • Pastella śródziemnomorska z twarogiem i mozarellą
  • Pastella śródziemnomorska z twarogiem i pesto
  • Pastella śródziemnomorska z oliwkami
  • Pastella śródziemnomorska z papryką
  • Pastella śródziemnomorska z żółtego sera z bazylią
Dostępna w Piotrze i Pawle.


IMG_0104.jpg

1 komentarz: